Sepetim( 0 ürün )

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR!

Gümüşü Fiziksel Olarak Muhafaza Etmenin Yolları

3 dk okuma süresi

Gümüşü Fiziksel Olarak Muhafaza Etmenin Yolları

Gümüş; korozyona, neme ve alkalilere dayanıklı beyaz metalik bir elementtir ve moleküler düzeyde temel olarak yok edilemez. Kalıplanabilir ve dövülebilir olması onu çeşitli ürünler yaratmak için ideal hale getirir. Bir değer saklama aracı olarak hizmet eden ve endüstriyel amaçlar için yaygın olarak kullanılan gümüş benzersizdir. Daha nadir metallerden olan altın, mikroişlemciler ve birçok teknoloji ürünü dahil endüstriyel kullanım alanı bulsa da parasal değeri açık ara en yüksek olan nadir metal olarak değerlendiriliyor.

 

 

Gümüş takılar en belirgin ürünlerdendir. Asıl amacı kesinlikle dekoratif olmasına rağmen gümüş ve altın takılar ekonominin sıkıntılı olduğu zamanlarda bir değer deposu ve bir değişim birimi olarak da kullanılabilir. Takılar kullanım amacına hizmet ettikten sonra akıllara gümüş takılar nasıl saklanır sorusu gelir. Gümüş ürünler oksijene maruz kalması nedeniyle zaman içinde parlak görünümünü kaybeder. Diğer bir faktör ise kükürt ile meydana gelen oksidatif reaksiyonlardır. Kirlilik ve yüksek nem gümüş kolye nasıl saklanır sorusunu doğuran en önemli etkenlerdendir.  

 

 

Gümüş Kararması Nasıl Engellenir?

Sahip olunan hemen her takı kutusunda saklanabilir fakat gümüş takıları saklamak için kullanılması gereken en iyi şey normal bir fermuarlı plastik torbadır. Gümüş takıların güvenli bir şekilde saklandığından emin olmak için fermuarlı plastik torbanın içine koyup yarıya kadar kapatmak ve tüm havayı sıkmak gerekir. Sonrasında ise torbayı tamamen kapatmak yeterli olacaktır. Kullanılan fermuarlı plastik poşetlerin sıradan plastikte bulunan malzemeler içermediğinden daima emin olmak gerekir. Bu maddeler aşındırıcı etkisi nedeniyle nadir ve hassas olan gümüş takıları kolayca aşındırabilir. 

 

 

Peki, gümüş kararmaması için nasıl saklanır? Tebeşir, nemi ve kimyasal kalıntıları kolaylıkla emebilir. Tebeşir, takı kutusunun içine yerleştirilerek kararması önlenebilir. Kararmaz bezler de kükürt ve oksijeni emer, sonuç olarak gümüş nasıl saklanır sorusunun bir çözümü olarak değerlendirilebilir. Külçe gümüş, mücevher ya da gümüş eşyaları yumuşak bir bez içerisinde saklama kararmasını yavaşlatmak için başka bir çözümdür. Gümüş takılar kararırsa gümüş için özel olarak tasarlanmış bir temizleyici kullanmak gümüşü eski haline getirmek için yeterli olacaktır. 

 

 

Külçe Gümüş Evde Nasıl Saklanır?

Gümüş satın almak için pek çok neden vardır. Bir kez biriktirmeye başlandığında gümüşün altından çok daha fazla depolama alanı gerektirdiği hemen anlaşılır. Bir çorap çekmecesinde veya kavanozda bazı altınları saklamak nispeten kolaydır ancak bu saklanma yerleri aynı değerdeki gümüş için pratik değildir. Peki, külçe gümüş nasıl saklanır? 

 

 

Herkes bir miktar gümüşü kolay ve hemen ulaşılabilecek bir yerde tutmak ister. Külçenin sunduğu avantajlardan biri, herhangi bir kriz anında, yüksek likiditede olmasıdır. Yakınlarda tutulan bir miktar külçe bir krizle baş etmeyi daha kolay hale getirebilir. 

 

 

Aslında saf gümüş, hacim olarak saf altından %84 daha büyüktür. Bu iki gerçek bir araya getirildiğinde aynı parasal değerdeki gümüşün altından 128 kat daha fazla yer kapladığı hesaplanabilir. Pek çok insan hırsızlık veya hasar durumlarını düşünerek gümüş nasıl muhafaza edilir diye düşünür ve gümüşlerini evlerinde tutmaktan rahatsız olur. Ancak yine de külçeleri evde saklamak tercih ediliyorsa fiziki gümüş nasıl saklanır sorusunun cevabı niteliğinde olan aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurmak gerekir:

 

 

* Nadir metallerden olan gümüş madeni paraların kaplayacağı alan miktarının hesaplanması,

* Nemli, aşındırıcı maddelerden ve gün ışığından uzak tutulması,

* Oksijenle temasın olmadığı ya da en az seviyede olduğu doğru ortamda saklanması,

* Külçeye sahip olunduğunu mümkün olan en az sayıda kişinin bilmesi,

* Ev kasalarında saklanan külçeler için, külçe sahibine bir şey olması veya ona erişilememesi durumunda külçeye erişmek için gerekli bilgilerin güvenilir başka bir kişiyle paylaşılması önemlidir.

 

 

Makaleyi Paylaş

Haber bültenimize abone ol

Haberleri ve güncelleştirmeleri almak için e-posta adresinizle kaydolun.

Abone Ol'a tıklayarak Şartlar ve Koşullarımızı kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Kolay ve zahmetsiz bir şekilde Altın ve Gümüşe ulaşmanın en hızlı yolunu
NadirGold Mobil uygulamamızı şimdi indirin