Sepetim( 0 ürün )

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR!

Yatırımlık Gram Altın Almanız için 5 Neden

4 dk okuma süresi

Yatırımlık Gram Altın Almanız için 5 Neden

Altın değerli bir maden olmasının yanında oldukça iyi bir yatırım kaynağıdır. Altının farklı şekillerde işlenebilmesi ile birlikte de yatırımcıların en kârlı yolu seçmesi gerekir. Böyle bir talepten dolayı yatırımlık gram altın almanız için oldukça geçerli nedenleri sizin için açıkladık. 

 

 

Gram altının yanında bilezik, çeyrek altın ve cumhuriyet altını almak da yatırım için tercih edilen seçeneklerdendir. Bu seçeneklerin gram altına kıyasla bazı dezavantajlara sahip olması da gram altının yatırım için daha geçerli bir seçenek olarak görünmesini sağlıyor. Elbette biz bu yazımızda “yatırımlık gram altın alınır mı?” sorusuna geçerli nedenlerle cevap vermeyi amaçladık. Kısaca özetlemek gerekirse özellikle bilezik gibi birçok ziynet eşyasıyla birlikte çeyrek altın ve cumhuriyet altınında işçilik maliyeti çok fazla olduğu için önemli bir dezavantaja sahiptir. Bu nedenle yatırım yapmak isteyenler bu tür seçeneklerden uzak durmaktadır. Öyleyse yatırımlık gram altın almanız için 5 nedenin ne olduğunu söylenebilir.

 

 

Diğer Yatırım Araçlarına Kıyasla Altının Avantajları

Yatırımlık gram altını diğer yatırım araçlarına tercih edeceğiniz sebeplerden başlayalım. Yeryüzünde nadir olan altın madeni sadece bu özelliğiyle bile iyi bir yatırım aracı olarak görünüyor. Bunun yanında işlenme şekilleriyle kendi içinde de çok kez ayrılıyor. Yatırımlık gram altın almanın da buna bağlı olarak farklı özelliklerinden yararlanabiliyoruz. Yatırımlık gram altın almanın kıyasa bağlı olarak avantajlı olduğu nedenlerse işçilik maliyeti ve sabit değeri koruması ile ortaya çıkıyor. Bunları ayrı ayrı şu şekillerde ele alabiliriz:

 

 

İşçilik Maliyeti: Çeyrek altın, cumhuriyet altını ve bilezik gibi tercihlerde işçilik maliyeti önemli bir dezavantajdır. Gram altında ise böyle bir işçilik maliyeti yoktur. İşçilik maliyetinden kurtulmak ciddi bir avantajdır.

 

 

Sabit Değer: Gram altın sabit bir şekilde altının değerini gösterir. Özellikle 24 ayar gram altın alındığında yatırımcılar elindeki saf altını altının sadece kendi değerine bağlı olarak alıp satma avantajına sahip olur. 

 

 

Uzun Yıllar Avantaj Sağlayan Seçenekler

Elbette karşılaştırma yapmaksızın yatırımlık gram altın almanın kendine has avantajları da bulunmaktadır. Yatırımcılar için kâr etmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Gram altının da nasıl değerlendirileceğini ve ne kadar uygun bir yatırım aracı olduğunu da biliyoruz. Bu durumda yatırımlık gram altın almak için oldukça geçerli ve kârlı nedenleri de oldukça dikkatli bir şekilde incelemeliyiz. Bu nedenler arasında her bütçeye uygun olması, ek kazanç fırsatı yaratması ve gram altının farklı çeşitleriyle yatırımcının elini rahatlatması gibi başlıklar yer alıyor. Yatırımlık gram altın fiyatı, altın fiyatının tavan yaptığı zamanda bile satın alınabilir bir aralıkta olmuştur. Bunun yanında yatırımlık gram altın çeşitleri ile birlikte her yatırımcının kendi bütçesiyle alabileceği seçenekleri geliştirmiştir. Kısacası gelir oranına göre bir kâr etme oranıyla yatırımlık gram altın almak oldukça iyi bir nedendir. Gram altını sadece geleceğe bırakarak da iyi bir yatırım yapabilirsiniz ancak bunun yanında yatırımlık gram altının size faiz geliri getirdiğini de biliyor muydunuz? Bunun için de bir vadeli altın hesabı açmanız yeterlidir. Böylece altının değeri ve miktarına göre belirlenen faiz gelirini kazanmaya hak kazanırsınız.

 

 

Yatırımlık gram altın almak için de bir tercih yapmanız gerekir. Yatırımlık gram altın ölçekleri temel olarak ikiye ayrılır. Saf altın olarak da bilinen 24 ayar gram altın 1000 mg’a denk gelir. 22 ayar gram altında ise saflık oranı 916 mg’dır. Aynı zamanda gram altının diğer adı 1 gram mini külçe altın olarak da ifade edilir. Gram olarak kalıplara dökülen yatırımlık gram altın modelleri de bu şekilde çeşitlilik gösterir.

Makaleyi Paylaş

Haber bültenimize abone ol

Haberleri ve güncelleştirmeleri almak için e-posta adresinizle kaydolun.

Abone Ol'a tıklayarak Şartlar ve Koşullarımızı kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Kolay ve zahmetsiz bir şekilde Altın ve Gümüşe ulaşmanın en hızlı yolunu
NadirGold Mobil uygulamamızı şimdi indirin