Sepetim( 0 ürün )

SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR!

Altın ile Üretilmiş İlginç Eşyalar

3 dk okuma süresi

Altından Üretilmiş İlginç Eşyalar

Altın son zamanlarda iyi bir yatırım aracı olarak dikkat çekse de elbette tek kullanım amacı bu alana mahsus değildir. Aynı zamanda ziynet eşyası olarak da birçok farklı takı elde edilmektedir. Bunun yanı sıra altından elde edilen çeşitli eşyalar da mevcuttur. Kimi zaman eşyaların tamamlayıcı parçası olarak kullanılan altın kimi zaman da çok değişik boyutlara erişebilmektedir. 

 

 

Altından yapılan her şeyin değerli ve güzel olduğunu düşünebilirsiniz. Yalnızca aksesuar alanında değil, dekorasyon tasarımlarında da altın kendine yer edinmiştir. Bize hak vermenizi sağlayacak ilginçliklere birazdan bu yazı ile şahit olacaksınız. İşte sizin için altın ile üretilmiş ilginç eşyalar!

 

 

Altından Üretilmiş İlginç Giyilebilir Eşyalar

Altının insanlara gösteriş ve şıklık kattığını birçok ziynet eşyası ile kanıtlamak mümkündür fakat bu hipotezin de bir antitezi var. 

 

 

“7 kiloluk altından elbise yapmak kimin aklına gelir ki?” diyorsanız 2018 Nisan ayındaki Mezopotamya mücevher fuarına göz atabilirsiniz. 22 ayar altından yapılan bu elbise için 7 kişilik ekip 10 gün çalışmıştır. Diyarbakır kişnişi kullanılarak yapılan bu elbise için 1 milyon 187 bin lira verilerek satın alınmıştır. Elbiseyi alan Iraklı kuyumcu, bir iş kadınına hediye edeceğini söyleyip isminin de gizli kalmasını istemiştir. 

 

 

Günlük kullanım için ideal olan bu elbiseyi giyip “düğünde ne giyeceğim, daha pahalı daha gösterişli bir gelinlik olması gerekir.” diyenler için de 3 milyon liralık en pahalı gelinliğini anlatalım. Bu altından gelinlik toplamda 40 kg’ı bulan ağırlığıyla taşınması da oldukça zor bir gelinlik. Neredeyse tamamen altından olan bu gelinliğin üzerine zümrüt ve safir de başta olmak üzere çeşitli mücevherler de işlenmiştir. Altından ayakkabı futbol ödüllerinden size tanıdık gelebilir ama bu ayakkabıyı giyebilirsiniz. 

 

 

Som altından üretilmiş bu ayakkabı el yapımı olup en pahalı ayakkabıların sahibi olan İtalya’dan çıkmıştır. Dolayısıyla oldukça ilginç olan bu ayakkabıyı giyen kim olursa olsun dost düşman ayırmaksızın ayağına baktıracağı kesin diyebiliriz. Zamanın ne kadar değerli olduğunu bilirsiniz. Öyleyse altından saat de bu sözün temellerine sahip çıkmış diyebiliriz. Birçok farklı model ve markanın ürettiği altın saatler fotoğraf sanatçılarının yanılmasına neden olabilir ama kolunuzda zamanın ne kadar değerli olduğunu vurgulayan bir saate sahip olmayı istemez miydiniz? Altından emzik de oldukça ilginç olan eşyalardan biridir ve şu anda her yerde altından emzikler bulabilirsiniz. Böylece “değerli” bir anı olarak ileride hatırlayabilirsiniz.

 

 

 

 

Altından Üretilmiş İlginç Kullanılabilir Eşyalar

Altın kenarlı ayna veya altın varaklı koltuk takımı gibi bazı eşyaları görmüş olabilirsiniz ama bunun yanında size daha nadir olan altın ile üretilmiş eşyalarla tanıştırmak istiyoruz. Akıllı telefonların oldukça yaygın olduğunu biliyorsunuz. Altından telefon sayesinde artık akıllı ve zengin telefonlar görebilirsiniz. Saf altından üretilmiş iPhone 12, göz kamaştırıcı bir tasarım olarak dikkat çekmişti. 23 bin dolarlık fiyatı da dikkat çekmiştir. Akıllı telefon sınıfının en iyilerinden biri olduğu için altından olmasına takılmıyor olabilirsiniz. 

 

 

Peki, size altından üretilmiş bir elektrikli süpürge olduğunu ve çok da modern olmayan bir model olduğunu söyleseydik ne düşünürdünüz? Torbasıyla ve yüksek ön bölgesiyle ev içindeki yerleri bırakın, kapattıktan sonra bir otoparka park etmenizi gerektirecek bu süpürgeye 1 milyon dolar verir miydiniz? Demirden ya da çelikten üretilmiş bir ürünü altından da üretmek pek zor bir olay değildir. Bunun yanında bir kurşun kalemin altından üretilmesi oldukça dikkat çekici olabilir. Sınırlı sayıda üretilmiş 240 yıllık zeytin ağacından ve altından yapılan kurşun kaleme 12.800 dolar etiketi koymuşlar zamanında. Bunun gibi çeşitli alanlarda altın kullanımı devam etmekte olup ilgililer tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

Makaleyi Paylaş

Haber bültenimize abone ol

Haberleri ve güncelleştirmeleri almak için e-posta adresinizle kaydolun.

Abone Ol'a tıklayarak Şartlar ve Koşullarımızı kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Kolay ve zahmetsiz bir şekilde Altın ve Gümüşe ulaşmanın en hızlı yolunu
NadirGold Mobil uygulamamızı şimdi indirin